Radio Brand

összeköt minket

Most szól

Cím

Előadó

Műsor adásban

Csak a zene

00:00 05:57

Műsor adásban

Csak a zene

00:00 05:57

Background

LA LIGA: A 28. forduló összefoglalója

Írta: - 2021.03.26.

bounou-cropped_lqhpm6ddxlsc18q5icebqkxfk.jpgA válogatott szünet előtt szokásosan 10 meccset rendeztek meg a spanyol első osztályú labdarúgó bajnokságban, ahol az esélyesek hozták a kötelező győzelmeket, viszont a középcsapatok többnyire szenvedtek, így egyre inkább élesedik a helyzet az európai kupaszereplésért folytatott versenyben.


Harc az első helyért

Celta Vigo 1-3 Real Madrid, Atlético Madrid 1-0 Alavés és Real Sociedad 1-6 Barcelona

A három top csapatnak trükkös ellenfelei voltak a 28. fordulóban. Időrendben a Real Madrid játszott elsőként idegenben Vigóban. Benzema első félidei 2 góljával a királyi gárda kezébe vette a mérkőzés irányítását. Az első félidő végén egy szabadrúgás után viszont szépített a Celta, Denis Suárez egy szabadrúgás utáni beadását Santi Mina fejelte be a kapuba Thibaut Courtois mellett a 40. percben. Ez viszont nem zavarta meg a madridiakat, a második félidőben töretlenül írányították a mérkőzést, a Marco Asensio hosszabbításban szerzett góljával könnyen megszerezték a 3 pontot.

Ha volt a Madridnál simábban nyerő csapat a hétvégén, az a Barcelona volt. Valóságos fiestát rendeztek Sociedadban, ahol szintén egy percig sem volt kérdés azzal kapcsolatban, hogy ki zsebeli be a győzelmet. A 6 gólból a vezetést Griezmann szerezte meg, 2-2 gólt rúgott Messi és Dest, a ‘mészárlást’ Ousmane Dembélé fejezte be. A 6-0-ás állás után Ander Barrenetxea szépített még, így a végeredmény 6-1 lett a vendégek javára.

A 3 esélyes közül papíron a legkönnyebb ellenfél az Atlétié volt, az összecsapás viszont kínkeserves győzelemmel végződött a matracosok számára. A piros-fehéreknek 54 percig tartott míg feltörték az Alavés védelmét Luis Suárez találatával, majd a 86. percben Jan Oblaknak kellett kivédenie Joselu büntetőjét Savic szabálytalansága után. Mivel mindhárom csapat győzött, a tabella nem változott, az Atlético Madrid 4 ponttal a Barca és 6 ponttal a Real Madrid előtt vezeti a bajnoki címért zajló versenyt.

gettyimages-1308300256.jpg

Fotó : The18 – Oblak védése Joselu büntetője után

A középmezőny mérkőzései

Real Betis 2-0 Levante, Athletic Bilbao 1-1 Eibar, Valencia 2-1 Granada és Villarreal 2-1 Cádiz

A középmezőnyben most lehetett igazán feljebb jönni a tabellán, hisz mind a Real Sociedad, mind a Celta Vigo vereséget szenvedett egy-egy top 3-as csapattól. Péntek este a Real Betis Sevillában fogadta a Levantét. A vörös-kékek hiába birtokolták többet a labdát, a meccs képe kiegyenlített volt mindaddig, amíg Nabil Fekir a 70. percben be nem talált egy gyönyörű szóló után. Az első után egyből jött a második gól is, Juanmi 6 perccel később eldöntötte az összecsapást. A Betis így befogta pontokban a jelenleg 5. Real Sociedadot.

A Villarreal is próbálja tartani a lépést ezzel a két csapattal, ezen a héten a sárga tengeralattjáró a Cádizon “úszott át” Gerard Moreno és Carlos Bacca találatával, Álex Fernández már hiába szépített a vendégeknél.

A Valencia a Mestallában a városi derbin elszenvedett vereség után fogadta a Granadát, Daniel Wass már a 4. percben megszerezte az előnyt, amit Álex Blanco növelt a 66. percben. Az előny birtokában a Valencia magára engedte az ellenfelét, a dél-spanyol csapat viszont Soldado által csak a 90. percben tudott betalálni, így a mérkőzésről a Valencia távozott a 3 ponttal. A Bilbao még a szombati játéknap első meccsén fogadta a kiesés ellen küzdő Eibart, és Yuri Berchiche hatalmas találatával vezettek is már a 9. percben. 8 perc múlva Kike García  szépített egy baszk védelmi hiba után. Ezen eredmények után a 8. Granada és a 12. Valencia között már csak 3 pont a különbség a tabellán.

yuri_celebra_su_gol_ante_el_eibar_en_san_mames_foto_athletic_club.jpg

Fotó : ElDesmarque – A képen Yuri Berchiche gól öröme

Harc a kiesés ellen

Huesca 0-0 Osasuna, Real Valladolid 1-1 Sevilla és Getafe 1-1 Elche

A tabella alján lévő Huescanak megvolt az esélye feljebb kerülni, hiszen mind az Eibarra, mind az Alavésre nehéz feladat várt a hétvége előtt. Az ellenfelük az Osasuna egyelőre biztos távolságra van a kieséstől, de ennek a veszélye még mindig ott lebeg a fejük fölött. A mérkőzésen egyik csapat sem tudta gólra váltani a helyzeteit, a Huesca a 95. percben támadhatott utoljára, Daniel Escriche viszont nem passzolt gólhelyzetben, hanem lőtt, ami azt jelentette hogy maradt az 1-1 pont a csapatoknak.

A Real Valladolid jelenleg 4 ponttal van a már kiesést jelentő 18. hely előtt, és Fabián Orellana büntetőjével nagy lépést tettek a győzelem felé, viszont hatalmas pechjükre a 93. percben az utolsó szöglet után a lecsorgó labda pont a Sevilla kapusa, Yassine Bounou elé került, aki csatárhoz méltón be is talált a hálóba. A Sevillának ezen a ponton nem volt vesztenivalója, ezért ment fel Bono az ellenfél kapuja elé. A marokkói kapusnak ez volt élete első gólja.

yassine-bounou_y9eatdl8t5q91nqgcvuwdxfe9.jpg

Fotó : Goal.com – A képen Bounou gólöröme

A Getafe-Elche mérkőzésen is egy kapus volt a főszereplő. A 20. percben Pere Milla találatával vezetett az Elche, amire a 60.percben érkezett a török Enes Ünal válasza. 1-1-es állásnál a 84. percben büntetőhöz jutott a Getafe, ezt viszont az Elche kapusa, Edgar Baldía megfogta, így ez a mérkőzés is döntetlennel zárult. A következő forduló a jövő hétvégén lesz a válogatott szünetek miatt.