Radio Brand

összeköt minket

Most szól

Cím

Előadó

Műsor adásban

Tudtad?

11:18 11:23

Műsor adásban

Tudtad?

11:18 11:23

Background

Újra korlátozások Spanyolországban

Írta: - 2021.07.09.

Több autonóm régió korlátozásokat jelentett be a fiatalok körében tapasztalható rendkívül magas fertőzöttségi adatok miatt. A szigorítások elsősorban az éjszakai életet érintik, a beutazási szabályok NEM változtak.

Régiós határzár, kijárási tilalom sehol sincs és a normál vendéglátóhelyek, turisztikai létesítmények szabadon látogathatók.

A frissített besorolási listát pénteken/szombaton posztolom, illetve a hétvégi Lapszemlében (YouTube) beszélek majd részletesen a szigorításokról is. A legfontosabbakat addig is itt olvashatók:

1️⃣ VALENCIA:
– Szombattól ismét bezárják az éjszakai szórakozóhelyeket. Normál bàrként azonban továbbra is nyitva tarthatnak 00:30-ig.
-Rövidül a vendéglátóhelyek nyitvatartási ideje fél órával (00:30-ig lehetnek nyitva). Beltéren egy asztalnál 6, kint legfeljebb 10 fő ülhet le.
– Tömegrendezvényeken csökkentik a résztvevők számát.
– A valenciai elnök továbbra is ajánlja a kültéri maszkviselést, valamint kérvényezi a bíróságtól az éjszakai kijárási tilalom visszaállítását éjjel 1 óra és reggel 6 között.

2️⃣KATALÓNIA:
Péntektől bezárják az éjszakai szórakozóhelyek BELSŐ TERÉT. Azok a diszkók, éjjeli bárok, amelyek rendelkeznek terasszal, tovább működhetnek, másoknak be kell zárniuk.

3️⃣ GALÍCIA:
– Negatív PCR-teszttel lehet csak diszkózni Galíciában. A fiataloknak minden olyan városban, mely közepes vagy magas riasztási szinten áll, tesztet kell csináltatniuk ahhoz, hogy beléphessenek az éjszakai szórakozóhelyekre. A teszteredmény nem lehet régebbi 48 óránál.
– Az egész régió területén lezárja a parkokat, tengerpartokat éjszakára, hogy a fiatalok ne szervezhessenek éjszakai, utcai italozásokat, melyek a gócpontok kialakulásának legfőbb színterei.

4️⃣KASZTÍLIA ÉS LEÓN:
– A régió kormánya kérvényezi az éjszakai kijárási tilalom visszaállítását éjjel 1 óra és reggel 6 között. Emellett hamarosan visszatérhetnek a szigorúbb maszkviselési szabályokhoz.
– Hamarabb zárnak az éjszakai szórakozóhelyek.

5️⃣ BASZKFÖLD:
A régió kormánya betiltotta az éjszakai utcai összejöveteleket és italozásokat.

6️⃣MURCIA:
A dél-spanyol régió vezetője szintén bejelentette, hogy szombattól bezárják az éjszakai szórakozóhelyek belső tereit.

7️⃣BALEÁR-SZIGETEK:
– Különböző korlátozásokat vezetett be a kormány a legtöbb, turisztikai szempontból kiemelt területen: Playa de Palma, Llucmajor, Magaluf és Sant Antoni de Portmany.
– A 20 fősnél nagyobb csoportoknak beutazáskor fel kell mutatniuk egy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet (ezt az intézkedést az osztálykirándulások miatt kialakult makrogócont miatt vezették be)

8️⃣ KANTÁBRIA:
– 16 régióban bezáratta a kormány az éjszakai szórakozóhelyeket, köztük Santanderben is.
– Kérvényezik a 16-30 éves korosztály oltásának előbbre hozását.
Ezek voltak a legfontosabb bejelentések, de a többi régióról is találtok információkat a 20 Minutos oldalán.
20 Minutos oldala, térképpel