Radio Brand

összeköt minket

Most szól

Cím

Előadó

Műsor adásban

Csak a zene

00:00 05:57

Műsor adásban

Csak a zene

00:00 05:57

Background

Spanyolországi besorolási lista – 2021.09.27.-2021.10.03.

Írta: - 2021.09.24.

20210924_besorolasilista_piros.jpg

Kész a legfrissebb besorolási lista, mely szeptember 27-től október 3-a éjfélig lesz érvényben.

Magyarország rizikós régiói közé BUDAPEST mellé felkerült Pest megye és az észak-magyarországi térség. DEBRECEN még mindig nyerő pozícióban, ZÖLD besorolásban van.
Németország, Ausztria, az Egyesült Királyság, Svájc, Szlovákia, Szlovénia és Románia TELJES területe PIROS besorolásban folytatja.
A rizikós besorolású területekről, így a BUDAPESTRŐL érkezőknek is az alábbi dokumentumokra van szükségük ahhoz, hogy Spanyolországba utazzanak:

Az SpTH QR-kódján kívül oltási vagy gyógyulási igazolást,
VAGY 72 óránál nem régebbi, negatív PCR
VAGY az EU által elfogadott 48 óránál nem régebbi antigén teszteredményt kell felmutatni.
A Spanyolországban elfogadott oltóanyagok: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm.
Akit Szputnyikkal oltottak, annak tesztet kell magával hoznia, akit a többi oltóanyag valamelyikével immunizáltak, annak viszont NINCS SZÜKSÉGE EXTRA TESZTRE.
A besorolási lista értelmezése:
az első oldalon azok az uniós országok szerepelnek, amelyek rizikósak. Amelyik neve mellett zárójeles részt láttok, ott a zárójelben lévő zónák piros besorolásúak, a többiek zöldek. Amelyik ország neve mellett nincs zárójeles rész, ott az egész ország rizikós.
A második oldalon a harmadik országokat találjátok (ide tartozik Svájc és az Egyesült Királyság is), közülük is azokat, akik MENTESÜLNEK a rizikós besorolás alól, vagyis zöldek. Aki nincs a listán, az vörös színt kapott az aktuális hétre is.
A friss listát itt olvashatjátok: