Radio Brand

összeköt minket

Most szól

Cím

Előadó

Műsor adásban

90-esek 9-kor

09:34 09:57

Műsor adásban

90-esek 9-kor

09:34 09:57

Background

Spanyol RÉGIÓS KALAUZ – 36. hét

Írta: - 2021.09.07.

tb_regioskalauz.jpg

Sorra lazítják a járványügyi előírásokat az autonóm régióvezetők. A legfrissebb és legfontosabb bejelentéseket gyűjtöttem össze.

Vége az éjszakai kijárási tilalomnak és a 10 fős találkozói limitnek Valencia teljes területén.
Augusztus 17-e óta 68 településen volt érvényben az intézkedés, melyet a közösség elnöke hétfőn eltörölt.
Ezzel együtt újra kinyithatnak az éjszakai szórakozóhelyek a régióban hajnal 03:00-ig, férőhely-korlátozás mellett.
 
Andalúzia az egyetlen autonóm közösség, mely fenntartja az éjszakai kijárási tilalmat a legfertőzöttebb településeken. Jelenleg egyetlen sevillai város, Cantillana érintett ebben a korlátozásban.
Az andalúz kormány múlt héten éjjel 2-ig hosszabbította meg a bárok, hajnal fél 4-ig pedig az éjszakai szórakozóhelyek nyitvatartási idejét.
A fagyizók és a vidámparkok éjjel kettőig tarthatnak nyitva.
 
Madrid bejelentette, hogy szeptember harmadik hetétől tovább lazítja a vendéglátóhelyek, szórakoztató- és kulturális intézmények, központok szabályait és bővíti a férőhelyeket.
 
Az aragón kormány a biztonság kedvéért úgy döntött, hogy a helyi ünnepséget, a “Fiestas del Pilar” megrendezését október 31-ig felfüggesztik, így a járvány miatt ez már a második év, amikor nem ünnepelhetnek a helyiek a megszokott időpontban és rendben.
 
Asztúria szeptember 7-től megnyitja az éjszakai szórakozóhelyeket, melyek 6-10 fős asztallimit mellett hajnal 3-ig tarthatnak majd nyitva.
 
A Baleár-szigetek kormánya szeptember 7-től eltörli a nem egy fedél alatt élőkre vonatkozó találkozói tilalmat Mallorca és Formentera szigetén, valamint rugalmasabbá teszi azt Ibizán, ahol a tilalom egy órával később, éjjel 2 órakor fog mostantól kezdődni 1 óra helyett.
Szintén Ibizán bővítik a bárokban, éttermekben egy asztalhoz ültethetők létszámát 8-12 főre.
 
A kanári-szigeteki Tenerife múlt héten kikerült a 4-es járványügyi besorolás alól, jelenleg Gran Canaria és Fuerteventura mellett a 3-as rizikócsoportban található.
Lanzarote, La Graciosa és La Palma a 2-esből átkerült az 1-es besorolásba La Gomera és El Hierro mellé.
A kanári kormány engedélyezte az éjszakai szórakozóhelyek kinyitását az összes szigeten férőhely-korlátozások mellett és tánctér nélkül.
#spanyolország #spanyolországihírek #hírekspanyolországból #hírek #híradó #news #noticias #spanyolhírek #spanyol #covid19 #járvány #koronavírus #pandemia #régiósszabályok #régióskalauz #TóthBrigitta #Hitelesen #Tényszerűen

Az egészségügyi minisztérium közzétette a legfrissebb besorolási listát, ami augusztus 30-tól szeptember 5-ig lesz érvényben.

Magyarország még mindig szerencsés helyzetben van: marad a ZÖLD besorolás.
Ez azt jelenti, hogy a Magyarországról érkezőknek ebben az időszakban is csak a Spain Travel Health oldalán kikért QR-kódot kell felmutatniuk ahhoz, hogy beutazhassanak Spanyolországba. A kódot leghamarabb a járat indulása előtt 48 órával lehet csak kikérni. Az SpTh QR-kód NEM helyettesíthető az uniós digitális vakcinaútlevéllel, fordítva viszont igen, tehát az uniós tanúsítvány helyettesíthető az SpTh-kóddal.
Németország után AUSZTRIA teljes területe is rizikós besorolást kapott.
Az Egyesült Királyság és Svájc maradt piros besorolásban.
FONTOS változás a rizikós országok listáján: ROMÁNIA bukaresti régiójának besorolásán is rontott a spanyol egészségügyi minisztérium. Így a következő héten onnan már nem lehet korlátlanul Spanyolországba utazni.
A rizikós besorolású zónákból érkezőknek az alábbi dokumentumokra van szükségük:
oltási vagy gyógyulási igazolás, 48 óránál nem régebbi PCR vagy az EU által elfogadott antigén teszt.
Ne feledjétek: a hivatalos szálláshelyek – főleg a Kanári-szigeteken – a beutazási szabályoktól függetlenül megkövetelhetik az igazolások felmutatását a kulcsok átvételekor, ezért utazás előtt feltétlenül tájékozódjatok a szállásadónál a külön szabályokról. Hasonlóképp érdeklődjetek a légitársaságok repüléshez szükséges, saját előírásairól, hogy elkerüljétek a reptéri kellemetlenségeket.
A besorolási lista értelmezése: az első oldalon azok az uniós országok szerepelnek, amelyek rizikósak. Amelyik neve mellett zárójeles részt láttok, ott a zárójelben lévő zónák piros besorolásúak, a többiek zöldek. Amelyik ország neve mellett nincs zárójeles rész, ott az egész ország rizikós.
A második oldalon a harmadik országokat találjátok (ide tartozik Svájc és az Egyesült Királyság is), közülük is azokat, akik MENTESÜLNEK a rizikós besorolás alól, vagyis zöldek. Aki nincs a listán, az vörös színt kapott az aktuális hétre is.