Radio Brand

összeköt minket

Most szól

Cím

Előadó

Műsor adásban

Csak a zene

19:34 19:59

Műsor adásban

Csak a zene

19:34 19:59

Background

Beutazási besorolási lista augusztus 16-tól 22-ig

Írta: - 2021.08.13.

20210813_besorolasilista.jpg

Az egészségügyi minisztérium közzétette a legfrissebb besorolási listát, mely augusztus 16-tól 22-ig lesz érvényben.

Magyarország besorolása a folytatásban is ZÖLD.

Az utazóknak csak a Spain Travel Health oldalán kikért QR-kódot kell felmutatniuk abban az esetben, ha közvetlenül érkeznek Spanyolországba.
A QR-kódot leghamarabb a járat indulása előtt 48 órával lehet csak kikérni.
Ha valakitől a budapesti reptéren tesztet kérnek, jelezze az illetékeseknek, hogy melyek az érvényes beutazási szabályok, ne hagyjátok magatokat megtéveszteni! Az SpTh QR-kód NEM helyettesíthető az uniós digitális vakcinaútlevéllel, fordítva viszont igen, tehát az uniós tanúsítvány helyettesíthető az SpTh-kóddal.
Németország besorolása ismét módosult.
A következő régiók minősülnek RIZIKÓSNAK augusztus 16-tól: Berlin, Hamburg, Nordrhein-Westfalen, Saarland, Schleswig-Holstein. Az ország többi területe ZÖLD besorolást élvez.
Ausztria rizikós régiói: BÉCS, Salzburg, Tirol és Vorarlberg.
Az innen érkezőknek a következő héten is fel kell tölteniük oltási igazolásukat vagy PCR/antigén teszteredményüket a Spain Travel Health oldalára a QR-kód kikérése idején. Emellett a spanyolországi reptéren szúrópróbaszerűen, személyesen is elkérhetik tőlük az igazolásokat.
Az Egyesült Királyság és Svájc szintén maradt a rizikós országok listáján, így az onnan utazóknak a fentebb említett előírásokat kell követniük.
Ne feledjétek: a hivatalos szálláshelyek – főleg a Kanári-szigeteken – a beutazási szabályoktól függetlenül megkövetelhetik az igazolások felmutatását a kulcsok átvételekor, ezért utazás előtt feltétlenül tájékozódjatok a szállásadónál a külön szabályokról.
A besorolási lista értelmezése: az első oldalon azok az uniós országok szerepelnek, amelyek rizikósak. Amelyik neve mellett zárójeles részt láttok, ott a zárójelben lévő zónák piros besorolásúak, a többiek zöldek. Amelyik ország neve mellett nincs zárójeles rész, ott az egész ország rizikós.
A második oldalon a harmadik országokat találjátok (ide tartozik Svájc és az Egyesült Királyság is), közülük is azokat, akik MENTESÜLNEK a rizikós besorolás alól, vagyis zöldek. Aki nincs a listán, az vörös színt kapott az aktuális hétre is.
A listát itt olvashatjátok: