Radio Brand

összeköt minket

Most szól

Cím

Előadó

Műsor adásban

Műsor adásban

Background

Az augusztus 09-től 15-ig érvényes beutazási lista

Írta: - 2021.08.06.

20210806_besorolasilista_1.jpg

Az egészségügyi minisztérium publikálta a legfrissebb besorolási listát, mely augusztus 9-től 15-ig lesz érvényben.

Magyarország besorolása a folytatásban is ZÖLD.
Az utazóknak csak a Spain Travel Health oldalán kikért QR-kódot kell felmutatniuk abban az esetben, ha közvetlenül érkeznek Spanyolországba.
A QR-kódot leghamarabb a járat indulása előtt 48 órával lehet csak kikérni.
Ha valakitől a budapesti reptéren tesztet kérnek, jelezze az illetékeseknek, hogy melyek az érvényes beutazási szabályok, ne hagyjátok magatokat megtéveszteni! Az SpTh QR-kód NEM helyettesíthető az uniós digitális vakcinaútlevéllel, fordítva viszont igen, tehát az uniós tanúsítvány helyettesíthető az SpTh-kóddal.
Németország besorolása részben módosult: aki Hamburgból érkezik, annak fel kell mutatnia oltási igazolást vagy teszteredményt. Az ország többi régiója maradt ZÖLD.
BÉCS és Salzburg továbbra is a rizikós listán szerepel, így az onnan érkezőknek a következő héten is fel kell tölteniük oltási igazolásukat vagy PCR/antigén teszteredményüket a Spain Travel Health oldalára a QR-kód kikérése idején.
Emellett a spanyolországi reptéren szúrópróbaszerűen, személyesen is elkérhetik tőlük az igazolásokat.
Az Egyesült Királyság és Svájc szintén maradt a rizikós országok listáján, így az onnan utazóknak a fentebb említett előírásokat kell követniük.
Ne feledjétek: a hivatalos szálláshelyek – főleg a Kanári-szigeteken – a beutazási szabályoktól függetlenül megkövetelhetik az igazolások felmutatását a kulcsok átvételekor, ezért utazás előtt feltétlenül tájékozódjatok a szállásadónál a külön szabályokról.