Radio Brand

összeköt minket

Most szól

Cím

Előadó

Műsor adásban

Műsor adásban

Background

Aktuális besorlási lista spanyolországi beutazáshoz 08.30-tól 09.05-ig

Írta: - 2021.08.27.

20210827_besorolasilista.jpg
Az egészségügyi minisztérium közzétette a legfrissebb besorolási listát, ami augusztus 30-tól szeptember 5-ig lesz érvényben.

Magyarország még mindig szerencsés helyzetben van: marad a ZÖLD besorolás.
Ez azt jelenti, hogy a Magyarországról érkezőknek ebben az időszakban is csak a Spain Travel Health oldalán kikért QR-kódot kell felmutatniuk ahhoz, hogy beutazhassanak Spanyolországba. A kódot leghamarabb a járat indulása előtt 48 órával lehet csak kikérni. Az SpTh QR-kód NEM helyettesíthető az uniós digitális vakcinaútlevéllel, fordítva viszont igen, tehát az uniós tanúsítvány helyettesíthető az SpTh-kóddal.
Németország után AUSZTRIA teljes területe is rizikós besorolást kapott.
Az Egyesült Királyság és Svájc maradt piros besorolásban.
FONTOS változás a rizikós országok listáján: ROMÁNIA bukaresti régiójának besorolásán is rontott a spanyol egészségügyi minisztérium. Így a következő héten onnan már nem lehet korlátlanul Spanyolországba utazni.
A rizikós besorolású zónákból érkezőknek az alábbi dokumentumokra van szükségük:
oltási vagy gyógyulási igazolás, 48 óránál nem régebbi PCR vagy az EU által elfogadott antigén teszt.
Ne feledjétek: a hivatalos szálláshelyek – főleg a Kanári-szigeteken – a beutazási szabályoktól függetlenül megkövetelhetik az igazolások felmutatását a kulcsok átvételekor, ezért utazás előtt feltétlenül tájékozódjatok a szállásadónál a külön szabályokról. Hasonlóképp érdeklődjetek a légitársaságok repüléshez szükséges, saját előírásairól, hogy elkerüljétek a reptéri kellemetlenségeket.
A besorolási lista értelmezése: az első oldalon azok az uniós országok szerepelnek, amelyek rizikósak. Amelyik neve mellett zárójeles részt láttok, ott a zárójelben lévő zónák piros besorolásúak, a többiek zöldek. Amelyik ország neve mellett nincs zárójeles rész, ott az egész ország rizikós.
A második oldalon a harmadik országokat találjátok (ide tartozik Svájc és az Egyesült Királyság is), közülük is azokat, akik MENTESÜLNEK a rizikós besorolás alól, vagyis zöldek. Aki nincs a listán, az vörös színt kapott az aktuális hétre is.